17 Haziran 2009 Çarşamba




Malzemeler:
1 su bardağı badem veya kayısı çekirdeği
1 kg. kayısı,
1 kg. tozşeker,
1 adet limon,
Yapılışı:
Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Şekeri 1,5 lt suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin. Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın.Ertesi gün 15 dakika kadar daha kaynatın. Birikecek köpükleri delikli bir kevgir yardımıyla toplayın.Reçel istediğiniz koyuluğa geldiğinde limon suyunu sıkın ve birkaç dakika kaynatıp ateşten alın.







Apricot Marmalade
Materials:
1 cup almond or apricot kernel
1 kg. apricot,
1 kg. granulated sugar,
1 lemon,
Construction:
Wash and halve the apricots nicely and remove the kernels. 1.5 lt water to boil with sugar. Getting dark, the internal consistency, add the apricots. A transport (20 minutes) in a slit-fire after boiling 15 minutes, or until the source of fire then taken.Ertesi days. With the help of foam punched a colander to accumulate the desired consistency toplayın.Reçel and a few minutes to boil the lemon juice and then tighten the fire from taken.

Hiç yorum yok:

APRİCOT CENTER ---->TURKEY-MALATYA