17 Haziran 2009 Çarşamba



Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
250gr kayısı
Fıstık, fındık kırığı veya kayısı çekirdeği (isteğe göre değişebilir)
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:
Şeker, nişasta, su, limon suyu ve kayısıyı(kayısıyı rendeleyin) bir tencereye koyup kaynatalım, kaynar kaynamaz hemen ocağı iyice kısalım ve bu şekilde 2 saat kadar pişirelim.
Arada mutlaka karıştıralım.
2 saatin sonunda koyu bir kıvam alan lokumumuza fındık-fıstık-kayısı çekirdeği ekleyip nişasta serpilmiş düz bir zemine dökerek yaklaşık 8-10 saat kadar bekletelim.

Daha sonra bıçakla kare kesip üzerlerine pudra şekeri serpelim ve afiyetle yiyelim....








Apricot Turkish delight
Materials:
1.5 cup sugar
1 tea cup cornstarch
2 cup water
1 / 2 lemon juice
Apricot 250gr
Pistachio, hazelnut or apricot kernel broken (may vary by request)
Confectioner's sugar to sprinkle on

Construction:
Sugar, starch, water, lemon juice and the apricot (apricot to the plane) into a saucepan boil off Let put boiling does not boil down immediately and while the stove out, let cook 2 hours.
Search absolutely complicated.
2 hours at the end of a dark hazelnut-pistachio-apricot kernel consistency in our area include lokum(Turkish delight) and starch were sprinkled on a flat surface will wait until fall approximately 8-10 hours.

Then, sprinkle powdered sugar on the cut and stab the square and let's enjoy Let's eat with ....

Hiç yorum yok:

APRİCOT CENTER ---->TURKEY-MALATYA